National Pie Day

Mat

National Pie Day - Oppskrift på amerikansk Key Lime pie

Visste du at i dag er det National Pie Day? Og i den anledning tenkte jeg at det passer perfekt å dele en oppskrift på en skikkelig god amerikansk pai. I går kveld laget jeg key lime pai. Jeg lot den stå i kjøleskapet over natten (det trenger du ikke) og pisket kremem i dag så det ble pai på oss i dag. Nam! Key lime pai er en ganske kjent amerikansk pai fra Key West, helt sør i Florida. Den er frisk og søt og du kan lage den i porsjonsstørrelser eller som en stor pai. Orginalt lages den med key lime, men den er like god med vanlig lime. Man trenger absolutt ikke å spise pai i dag bare fordi det er National Pie Day, denne passer jo like fint ved alle anledninger, men jeg synes det er litt morro med slike dager. En god unnskyldning for å ha dessert på en tirsdag. Om du har lyst å lage key lime pai har du oppskriften her😊

Du trenger (1 stor pai eller 8 små): 300 g glutenfri digistivkjeks (eller vanlig), 150 g smeltet smør, 2 ss brunt sukker, 4 eggeplommer, 5 lime, 400 g (1 boks) søt kondensmelk, 3 dl laktosefri kremfløte (eller vanlig), 1/2 ts sukker, 1/2 vaniljestang.

Slik gjør du: Bruk en stor paiform ca 20-22 diameter eller 8 små på ca 7-8 diameter. Smør formene med litt smør. Sett oven på 175 grader og start med paibunne ved å mikse digistiv kjeks og brunt sukker i en bender. Rør inn smeltet smør og klem blandingen ut i paiformene. Stek midt i oven i ca 12 minutter om du bruker stor form eller 10 minutter om du bruker porsjonssformer. Avkjøl på rist, mens du lager fyllet. Vask to lime og riv det grønne skallet med zesterjern eller lignene og legg det til siden. Klem saften ut av tre lime så du får ca 1 1/2 dl limesaft. Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin og tilsett den søte kondensmelken. Når det er godt blandet tilsetter du limesaft og revet limeskall. Bland sammen og la den stå i ca 10 minutter. Sil røren over i paiformene og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter for stor pai eller ca 12 minutter om du lager små. Paien skal ha en fast hinne oppå, men være bløt inni. Avkjø på rist og sett de i kjøleskapet i minimum 2 timer. Pisk kremfløte, sukker og frøene fra vaniljestangen og legg på toppen av paien før servering. Pynt med lime.

Tips. Jeg har brukt søt kondensmelk fra Nestle. Denne får du kjøpt på Meny. Om du ønsker kan Key Lime pai lages med marengslokk. Du kan gjerne lage paien dagen i forveien for å bare lage kremen før servering.

Se flere oppskrifter i kategorien mat her.

Lyst å lage amerikansk pumpkin pai? Se oppskrift her.

  • Mat

Liker

Kommentarer

juliastenbergs
juliastenbergs,
mariasagvik
mariasagvik,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229