Tørkede appelsiner

Mat

Tørkede appelsiner

Tørkede appelsiner er fint og dekorativt til jul. Jeg synes det er spesielt fint som for eksempel pynt i juledrinken. Ovenfor ser du hvordan jeg har pyntet med tørkede appelsiner når jeg serverte en kald julegløgg til jentene for en liten stund siden. Oppskrift på drinken finner du også litt lenger ned. Først vil jeg dele hvordan du lager tørkede appelsiner. Det er utrolig enkelt, men skal stå ganske lenge i ovnen. Et tips er å lage de dagen før du eventuelt skal bruke de.

Oppskrift:

Vask appelsinene og tørk godt av de. Skjær de i tynne skiver og legg de på et tørkepapir. Når du har latt de tørke litt på papir så legger du de på et bakepapirkledd stekebrett. Sett de i oven på 60 grader. Stek først i 2 timer, snu appelsinskivene og stek videre i to timer til.

Oppskrift julegløgg:

Til denne gløgg-drinken trenger du kun Eplegløgg fra Jacobs utvalgte (fås kjøpt på Jacobs og Meny-butikker) og hvitvin. La både vinen og gløggen stå kaldt frem til du skal lage drinken. Bland sammen ca en del gløgg, en del vin og en del vann. Smak til slik du synes det blir godt. Topp drinken med isbiter og tørket appelsin. En perfekt pre-drink i julen.

Se flere oppskrifter i kategorien mat her.

  • Mat

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
må prøves 😊 nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229